Adinvest Facebook Social widget area

Januar 2021 začnimo in preživimo z mislijo na znanost, kako pomembno ter hkrati prepoznavno vlogo je dobila z izjemno hitrim, zgolj 11 mesecev leta 2020 dolgim razvojem cepiva proti Covid-u 19.
Prizadevajmo si, vsak po svoji najboljših močeh, prepričati dvomljivce o resnosti okužb s Covidom 19 ter o pomenu razvitih cepiv v soočanju z nenavadnim virusom.
Januar 2021 začnimo na pravi način – z donacijo Slovenski znanstveni fundaciji kot osebnim prispevkom za zagotovitev »več znanosti na Slovenskem«. Osebna odločitev za donacijo naj nas vse, ki se bomo za to odločili, utrdi v plemenitosti. Vkolikor bo to januarja ali kasneje v letu 2021 to sploh vaša prva donacija Slovenski znanstveni fundaciji, naj vam (in tudi za ljudi okoli vas) predstavlja življenjsko spremembo. Ta bo prinesla prav gotovo nekaj pozitivnega, nekaj več zadovoljstva in sreče. Potrdila bo vašo sposobnost uresničevati družbeno odgovornost v Sloveniji.
V vseh mesecih leta 2021 bomo več pozitivno razmišljaji o znanosti. Več bo vsak izmed nas uporabljal tiskane in elektronske vire znanstvenih informacij. Poiskal-a bo pot do slovenskih raziskovalcev, se rad odzval povabilu za vključitev v raziskovalne projekte nacionalne znanstvene skupnosti, obiskal slovenski festival znanosti ali evropski festival znanosti (načrt!) v času slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije, t.j. v drugi polovici leta 2021.
V Slovenski znanstveni fundaciji si bomo prizadevali, da boste »okusili« sinergijo z znanostjo. V ta namen bodo potekale aktivnosti – skladno s stopnjo svobode gibanja in delovanja glede na »sobivanje« Covida 19 oziroma sevov – in sicer 11. leto v Raziskovalnem laboratoriju za otroke in mladostnike, 7. leto v podpornem okolju IdeaLab-a, 19. leto v okviru štipendij Svetovnega laboratorija Svetovne federacije znanstvenikov, 27. leto v okviru slovenskega festivala znanosti z mednarodno udeležbo.

Dr. Edvard Kobal, predsednik uprave
Slovenska znanstvena fundacija

V Ljubljani, 5. januarja 2021.