22. januar 2018:Zahvalni dan SZF za leto 2017

SZF je 22. januarja 2018 organizirala tradicionalno slavnostno akademijo, Zahvalni dan SZF donatorjem, sponzorjem in komunikatorjem znanosti, in sicer za leto 2017.

Najvišje priznanje SZF je bilo podeljeno prof. dr. Antoninu Zichichiju, predsedniku Svetovne federacije znanstvenikov s sedežem v Ženevi, in sicer za 15-letno neprekinjeno štipendiranje slovenskih doktorskih študentov in mladih doktorjev znanosti, ki delujejo na področju planetranih izzivov v okviru Svetovnega laboratorija.

Prof. dr. Marija Strojnik Scholl z univerze v Guadalajari v Mehiki je bila razglašena za zvezdo 23. slovenskega festivala znanosti z mednarodno udeležbo V vrtovih raziskovalne ustvarjalnosti, Silvestra Rogelj Petrič, specializirana novinarka za znanost in podnebne spremembe pri časniku Delo, pa je prejela častni naziv Komunikatorice znanosti leta 2017 za skupino člankov o Nobelovih nagradah in nagrajencih.

Dr. Edvard Kobal je na slavnostni akademiji podelil tudi priznanja vzornim donatorjem ter odličnim komunikatorjem znanosti.